Grilovacia doska 50 x 30 x 3 cm lávová
Kód: 2673 2673/GRI2 Zvoľte variantSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Grilovacie dosky z prírodného kameňa ponúkame v dvoch rozmeroch – 50 x 30 cm a 40 x 30 cm. Grilovacie dosky sa používajú na grilovanie mäsa a zeleniny. Sú považované za jednu z najchutnejších a najzdravších foriem grilovania. Je veľmi dôležité, aby bolo s rozohriatými kameňmi zaobchádzané opatrne.
Grilovací kameň je možné položiť na plynový gril. Grilovacie kamene sa často používajú na plynových griloch, pretože dobre vedú teplo a rovnomerne ho distribuujú po celej ploche grilu. Môžete ich umiestniť priamo na kovový rošt nad horákmi plynového grilu. Je však dôležité sa uistiť, že kamene sú rovnomerne rozložené, aby nedochádzalo k hromadeniu tepla na jednom mieste.
Ku grilovacím doskám ponúkame praktické nerezové rámy.
Čo vie grilovací kameň?
- Udržuje vysokú a stálu teplotu po celom svojom povrchu.
- Mäso sa nespáli, správne sa zatiahne a udrží si tak šťavnatosť.
- Využijete ho celoročne pri pečení v rúre (napríklad na pizzu).
- Upratovanie bude jednoduchšie (stačí zoškrabnúť nečistoty a kameň utrieť).
- Môžete na ňom pripravovať steaky, ryby, ale aj malé kúsky zeleniny.
- Pokrm nie je v priamom kontakte s ohňom, čo eliminuje vznik karcinogénov.
Pre pohodlné používanie dodržujte následujúce inštrukcie:
- kameň musí byť pred každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistôt
- kámen je určen na topení dřevem, nikoli uhlím
- oheň pod kameňom rozkúrte pozvoľna tak, aby plameň dosahoval na spodnú plochu kameňa, optimálna výška umiestnenia je cca 30 - 40cm nad ohniskom
- doporučujeme prikladať 2 - 4 polienka tvrdého dreva, ktoré dokáže udržať rovnomerne tepelný základ na dlhú dobu
- cca po pol hodine je možné začať pokladať pripravené plátky. Nie je už nutné pod kameňom kúriť, kameň si ponechá rovnakú teplotu na dlhú dobu. Podľa druhu mäsa je doba pečenia 5 - 10min. Vhodnejšie sú plátky slabšie s minimom oleja. K zamedzeniu pripekaniu mäsa ku kameňu odporúčame pred prvou pokládkou plátkov kameň zľahka posypať soľou
- po dokončení pečení nechajte rozpálený kameň vychladnúť prirodzenou cestou. Nechladit vodou. Studený kameň čistite teplou jarovou vodou, pre odstránenie spečenej vrstvy na vyleštenom povrchu kameňa môžete použiť škrabku (špachtľu)
- Kamen je vhodné dať do kovového rámika, predĺži to dobu použiteľnosti pre grilovanie.
Dôležité upozornenia::
- nevkladajte studený kameň do roztopených ohnísk
- je možné položiť kameň na rošt, popr. do rámu vetknutého do ohniska záhradných krbov
- vzhľadom k značnej hmotnosti kameňa odporúčame manipulovať s ním len v studenom stave - nebezpečenstvo popálenia!
- neodporúčame kameň zahrievať bodovo alebo len v jeho časti (plynovým horákom, položením na pec, na zosadených tehlách pod.). Vplyvom nerovnomerného zahriatia môže dôjsť k poškodeniu kameňa.
- čiastočná trhlina najčastejšie v spodnej ploche kameňa nie je na závadu, materiál si poľaví a ďalej už nepracuje.
Dodatočné parametre
Kategória: | ZÁHRADA |
---|---|
Hrúbka: | 3 cm |
Povrch: | Hladený |